Min underbara Älskling (L)

Du är det bästa som hänt mig (L)



Jag älskar dig ♥

Min syster och hennes underbara dotter Marissa =)



Jag älskar dig ♥

Kärlek =)


Hemma spa tips

Här har jag några tips på hemmaspa




Hårmask: Äggvita, olivolja och advokado. Blanda dessa Ingredienser och massera in i håret. Du kan även använda ingredienserna för sig. 

OBS till alla blondiner, speciellt ni som är platinblonda. Använd inte olivolja, det gör ert hår gult. Använd i stället rapsolja. 

Hårmask 2: Blanda en deciliter vinäger med fyra delar kolsyrat vatten i en flaska låt verka i en kvart och tvätta ur med shampo. 

Ansiktsmask: banan, havregryn, honung. Blanda dessa ingredienser och lägg på ansiktet låt verka en 15min.

Ansiktsmask 2: äggvita. Vispa äggvitan hårt och lägg på ansiktet, låt verka 5min. 





 

Inspirerande mode från britiska Vogue


















Vilken veckodag infaller den 6 juni 91360?



Ingen lätt fråga precsie, men kankse gömmer sig svaret i dina hjärnvindlingar. Studier av gravt utvecklingsstörda människor med geniala talanger inom några få områden har nämligen fått forskare att tro att normala hjärnor dagligen undertrycker helt otroliga krafter.

Sådana männsikor med savantsyndrom, kan vara mycket talangfulla inom räkning. Exempelvis det fanns två tvillingar George och charles de kunde ange den exakta veckodagen för vilket som helst datum inom 80 000 år.


Kim Peek var också en person med savantsyndrom men makalösa talanger. Ex. Hade han läst tusentals böcker, och han hade lärt sig 9000 av dem utantill. 








   Den engelska autistiske savanten Stephen Wiltshire kunde teckna en detaljerad karta över Tokyo efter en kort helikopter tur.




Savantförmågor beror på skador i vänster hjärnhalva.

Detta tycker jag är fruktansvärt intressant, jag är medveten om att männsikan bara använder 10% av sin hjärna.

Om du fortfarande funderar på vilken veckodag som infaller den 6 juni 91360, så kunde tvillingen George svara på att det är en fredag. Det tog kortare tid för honom att räkna ut det, än en dator.


Fredagen 31/7 -- Äntligen helg!

Varje gång man åstadkommer något skaffar man sig en fiende. Man måste förbli medelmåttig för att vara populär


Vilket väder, det bara öser ner regnet ush, och här inne sitter jag i mitt kontor med knotter på armarna. Det är faktiskt lite små kallt, kan berås på airkonditionen som är på för fullt. Jovisst det är sommar, men det är sverige. Man kan aldrig förlita sig på vädret. Varje solstråle måste man njuta fullt ut av.
    Man kan absolut inte tro att det ska bli fint väder imorgon. Imorgon bär det av till marstrand, jag och min älskling ska dit. Ser verkligen fram emot det.



En gammal bild på mig och kochar ♥                                                                                                                      

Torsdag den 30/7-09 --Det vackra man inte kan härma, det svärtar man.

Lycka vad är det egentligen ?

Lycka för samtliga människor kan innebära den senaste bilen, de senaste kläderna, att bli framgångsrik etc.

Men vad blir man lycklig av egentligen? Är lycka något du kan köpa? Somliga anser det, andra inte. Vad tycker ni ?

Jag har märkt mig själv många gånger söka lyckan, nåväl alla strävar efter att vara lycklig. Jagar tror jag mer är det rätta ordet. Jag vet inte hur många gånger jag har jagat efter lyckan, jagat efter de där skit snygga skorna, väskan etc. Att bara jag får dem. Så kommer jag bli lyckligare. Men när väl jag har sakerna i handen, känner jag mig snopen. Blev jag lyckligare?

Sama sak tänker jag då jag satt upp mål i livet. Jag ska utbilda mig till mäklare, ha ett viktigt jobb, jobba med viktiga saker. Skaffa mig en grymt fin lägenhet osv. När jag drömmer om detta blir jag glad. Tänker vilken lycka. 

Men jag har helt glömt bort, VÄGEN dit. Strävan efter att nå mitt mål, är det inte också lycka? Känna att det man gör har en menning i livet?


 Enda anledningen till att tiden finns, är för att allt inte skall ske på en gång.
- Albert Einstein

Jag tror man ofta stirrar sig blind på vad alla andra har. Hur lyckliga dem  är. Man känner sig avundsjuk på de andra har, som man inte själv har. Jag anser att  avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen i stället för sina egna. En människa kan skina av lycka, men du vet inte hennes hemliga sorger.

Jag tror att lycka handlar mycket om att ge till andra, likt Carit Etlar säger: " Glädjen är som ett ljus -tänder du det för andra, faller skenet tillbaka på dig själv".


Jag tror att lycka är att uppskatta det du har, inte jaga det du inte tidigare haft. Ge till andra de du själv vill ha, och förlåt dem som gjort dig ila.

Lycka tror jag du även du finner om du lever i nuet, det finns två dagar i livet som du inte ska bry dig om och det är gårdagen och morgondagen. Sedan försöka inte beskymra sig. Som Epiktetos skriver när han försöker beskriva lycka

: "Det finns blott en väg till lycka, och det är att upphöra med att beskymra sig över förhållanden som det inte står i vår makt att förändra"

För lycka tenderar vara liten när du håller den i handen, men när du släpper den fri inser du hur  värdefull och dyrbar den var. Så ta aldrig något förgivet.

Att förlåta anser de flesta männsikor är en svaghet, du sväljer din stolthet. Säger att det var okej för den människan att träda över din gräns. Tills du inser att förlåta är som att frige en fånge och upptäcka att fången var du.


Ska man förlåta sina fiender ? Ja - inget annat retar dem så mycket  =)


De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut.





Jag tror problemet med att dagens männsikor har svårt att finna lyckan är för att de inte lever i nuet. Njuter av varje ögonblick. Solens strålar i ansiktet, kramen du får av den du älskar. Skrattet med din bästa vän. Favorit godiset. Har upptäckt mig själv flera gånger trycka i mig en chocklad på vägen hem, med benen focuserade på att komma hem så fort som möjligt. Och tankarna på allt möjligt, att jag inte ens märker av smaken av chockladen För man njuter inte av nuet. Man har så många bollar i luften, focuserar på allt som händer framåt. Att man rent av glömmer att leva. 
    Jag vet dem som hellre focuserar på att hinna med att svara på alla sina meddelanden på facebook från sina vänner, i stället för att ringa och prata med dem. Eller träffa dem. 

    Omvärlden ställer så många krav på allt du ska hinnna med. Människor med ambitioner och höga krav på sig själva vill gärna hänga med i svängarna, vara nåbar dygnet runt. Prata i telefon med vännen samtidigt som man rastar hunden. Detta resulterar att allt går i 180km, man hinner inte njuta. Man lever inte i nuet helt enkelt. Livet är till för att njutas av. Inte hinna  med så mycket som det går, vilket är ambitiöst. Men man får inte glömma att njuta också;D

Men jag vet hur lätt det är att fastna där, jag är där själv. Med ett jobb som kräver att du håller 8 saker samtidigt får dig att tänka så även på din fria tid sen.

Man måste finna balansen ;D







Det är inte allt som räknas som går att räkna, och inte allt som går att räkna som räknas.

- Albert Einstein


Livet består inte av att ha bra kort på hand utan av att spela dem man har väl

Hej min kära vän!

Så underbart solen lyser ute. Är verkligen tacksam för varenda solstråle jag får, pesimisten i mig säger att de redan börjar bli höst. Men de får vi verkligen inte hoppas på. Nåväl kan inte låta bli att redan kika på höstmodet som kommer nu, ser härligt ut ;)  






 




RSS 2.0